Hoofdsponsor:

Over De Granaet

Heb jij diploma B of C? En vind je zwemmen leuk? Dan hebben wij goed nieuws voor jou.
Dokkum heeft een zwem- en waterpoloclub met de toepasselijke naam Z&PC de Granaet. Daar kun je elke week lekker zwemmen en óók nog een heleboel nieuwe dingen leren.

De Granaet heeft twee verschillende afdelingen: Zwemmen en Waterpolo.
Voor wie het leuk vindt om in een team te zwemmen en ook nog handig is met een bal, is WATERPOLO een fantastische sport. 1 of 2 x per week kun je een uur trainen. Tijdens zo’n training krijg je door al dat zwemmen een puikbeste conditie en leer je allemaal typisch waterpolo technieken: met de bal zwemmen, op het doel gooien, aanvallen, verdedigen … Regelmatig worden er ook wedstrijden gespeeld. Soms een MIX toernooi met clubgenoten en soms tegen leeftijdgenoten van andere Friese clubs.

Wanneer je graag heel snel wilt leren ZWEMMEN kun je bij de zwemafdeling op wedstrijdzwemmen. Je leert dan de vier verschillende zwemslagen:
-Borstcrawl (Er staan mooie filmpjes op www.degenemuiden.com/index.php?page=61)
-Rugslag
-Schoolslag
-Vlinderslag

Afhankelijk van je leeftijd en ervaring wordt je ingedeeld bij de  A, B of C selectie

C- selectie. Dit is voor de beginnende wedstrijdzwemmer. Je traint dan 1 of 2 keer per week en je werkt aan je zwemconditie, je techniek en je leert hoe je een wedstrijd moet zwemmen.

B-selectie. Dit is voor zwemmers die nog op de basisschool zitten, maar die de techniek van de verschillende slagen al goed beheersen. Je kunt dan ook meedoen aan verschillende wedstrijden. Er kan drie keer per week getraind worden, waardoor je steeds beter wordt.

A-selectie. Hier zwemmen de oudere zwemmers, die de techniek van de verschillende slagen beheersen en die ook al wedstrijdervaring hebben opgedaan. Deze zwemmers kunnen vijf keer per week trainen

Lijkt het je leuk en wil je er meer van weten, kom dan eens langs voor een gratis proeftraining. Je kunt je hiervoor aanmelden via het contactformulier van deze site. Heb je andere vragen dan kun je deze hier natuurlijk ook stellen.
Wil je weten wanneer er precies wordt getraind, kijk dan even bij trainingstijden op de site onder het kopje  Zwemafdeling.