Hoofdsponsor:

Clubkampioenschappen 2018

23/12/2018, 21:37

Op 22 december vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen weer plaats in het Tolhuisbad. Er werd fel gestreden om de medailles en bekers. Voor enkele zwemmers was het extra spannend, zij deden voor het eerst mee aan een echte zwemwedstrijd.

Er waren een hoop medailles te verdelen bij de verschillende leeftijdscategorieën. Ook werden alle leeftijdscategorieën met elkaar vergeleken en daaruit volgde het algemene klassement. Bij de dames eindigde Danieke van der Kooi op de eerste plaats, Ingrid de Vries op de tweede plaats en Merle Stavorinus op de derde plaats. Bij de heren werd Frederik Adema voor de tweede keer op rij algemeen clubkampioen, daar eindigde Sietse Wijbenga op de tweede plaats en Jan Berend Sipma werd derde.

Verder in de top-10 bij de dames, achtereenvolgend Daphne Westra, Rinie Elzinga, Lisa van As, Devenda van der Meer, Lotte van Hof, Ilse van der Kooi en Emma Graafsma. Bij de heren maakten Vincent Horsthuis, Wiebe Wijbenga, Jacko Korporaal, Redmar Visser, Marco Korporaal, Shenpen Lingtsang en Hylke de Jong de top-10 compleet.

Traditioneel werd er aan het einde de familie-estafette gezwommen. Hier ging de familie van Hof (Lotte, Bram en Rob) er met de winst van door. Op de tweede plaats eindigde de familie Westra (Daphne, Martijn en René) en derde werd de familie Korporaal (Jacko, Marco en Tsjikke).

De kerstvrouw was erbij om lekkere mandarijntjes, gesponsord door de Jumbo, bedankjes voor de vrijwilligers en ook de prijzen uit te reiken.

De foto’s staan inmiddels op de site, deze zijn op de nieuwe website te vinden bij het foto-icoontje bovenaan de pagina (naast het facebook-, twitter- en linkedin-icoontje). Mocht je het wachtwoord niet weten/of vergeten zijn, stuur dan even een berichtje in de app-groep. De uitslagen zijn bijgevoegd.